Afyon Kocatepe Üniversitesi İlim ve Medeniyet Topluluğu, İslami İlimler Fakültesi İslami Araştırmalar Kulübü ve Türkiye İlahiyat Tedrisatına Yardım Eden Dernekler Federasyonu tarafından düzenlenen etkinlikte Diyanet İşleri eski Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez öğrencilere hitap etti.
TİDEF Başkanı Mustafa Yelek’in açılış konuşmasının ardından kürsüye gelen İslami İlimler Fakültesi Dekanı Mustafa Güler; yapılan etkinliklerin eğitim öğretim faaliyetleri açısından çok önemli olduğunu, bütün öğrencilerin bu tür etkinliklere katılması gerektiğini vurguladı.
Diyanet İşleri eski Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez gençlerle sıksık bir araya gelip yüreklerine kulak vermeye çalıştığını belirtti. Görmez yaptığı konuşmada şu hususlara değindi: “Bugün aynı evde yaşayan iki kardeş arasında bir yıl yaş farkı varsa bile sanki kuşak farkı varmış gibi uçurumlar oluşuyor. İşte böyle bir dünyada, bilgiye ulaşmanın çok hızlı olduğu bu dünyada gençlerin dünyası ile kendi dünyam arasındaki ilişkiyi anlamaya çalıştım.”
Gençliğin önemine değinirken Peygamberlerin hep gençlerden seçildiğini ifade eden Görmez; “Ömür sermayesi çok önemli ancak ömür sermayesi içerisindeki gençlik dönemi ekstra önemlidir. Böyle olduğu için Allah bütün peygamberleri gençlerden seçmiştir. İhtiyarlık dönemine gelmiş ve peygamber seçilmiş kimse yoktur, bütün peygamberler gençlerdir. Ta ki geleceğe güzel bir dünya kurabilsinler diyedir. Bir zamanlar bazı kanalların İslam adına çevirdiği filmler vardı. Hep 60-70 yaşında, pir-i fani Müslüman örnekler gösterilirdi. Öyle gösterildiği için de ‘İslam 60 yaşından sonrakilerin dinidir, gençlerin dini değildir’ mesajı verilmek istendi. Elimizde kitaplarını okuduğumuz nice büyük âlimler var, hepsi en önemli eserlerini neredeyse gençken kaleme almışlardır. İmam Gazali en büyük usul kitabını 21 yaşında kaleme aldı. 51 yaşında vefat etti. Sizin o 100 yaşına yaklaşmış bir ihtiyardan yazıldığına inandığınız İhya-i Ulumiddin eserini 30 yaşlarında kaleme aldı. Gazali’nin hayatını yazdığı eserlere pay ederseniz, günde 80 sayfa yazdığını görürsünüz. Gazali ömrü boyunca 507 kitap yazmıştır, bir kütüphaneyi dolduracak kadar kitap. Bunlar da öyle sıradan kitaplar değildir. Gazali’nin kitaplarının isimlerinden dahi bir medeniyet kurabilirsiniz. Kendisine bu kadar kısa bir ömre bu kadar kitabı nasıl sığdırdığı sorulduğunda cevap olarak ‘Ben Allah’tan zaman içinde zaman istedim. Her duamda dedim ki Rabbim hayat çok kısa ama yapacak çok iş var, bana zaman içinde zaman lütfet ki kısa zamana çok şey sığdırayım’ demiştir. Tüm bunları gençken yapmıştır.” şeklinde konuştu.
Atatürk Kongre Merkezinde gerçekleştirilen etkinliğe AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mehmet Karakaş ve Prof. Dr. İsa Sağbaş, İslami İlimler Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. Mustafa Güler, Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yılmaz Yalçın, Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Yaramış ve TİDEF Başkanı Mustafa Yelek ile beraber çok sayıda öğrenci katıldı.